ردیاب آنتنی چگونه کار می کند؟
در مقاله زیر میخواهیم درمورد نحوه کار کرد ردیاب آنتنی توضیح دهیم.
کارکرد ردیاب های آنتنی و شعاع زن
ردیاب آنتنی چگونه کار می کند؟
شاید برای شما این سوال پیش امده باشد که ردیاب های آنتنی چگونه کار می کنند ردیاب و شعاع زن های آنتنی مانند یک قطب نمای بزرگ عمل می کنند. در حقیقت یون خارج شده از سطح زمین باعث تولید یک جریان بسیار کم در آنتن های ردیاب و شعاع زن می شود. این جریان یک میدان مغناطیسی را تولید می کند و باعث گردش آنتن های ردیاب و شعاع زن می شود.
تمام ردیاب های آنتنی و شعاع زن های موجود در جهان از این قانون پیروی می کنند. برخی بر این باورند که در فیزیک، رزونانس یا تشدید عبارت است از تمایل سیستم به نوسان با بیشینه دامنه در فرکانسهایی خاص میباشد که به آنها فرکانس رزونانس و یا فرکانس تشدید گویند. در چنین فرکانسهایی انرژی ارتعاشی در جسم ذخیره میشود و در نتیجه نیرویی کوچک و متناوب میتواند باعث حرکتی نوسانی با دامنه بزرگ شود.
ردیاب های آنتنی به چند دسته مختلف تقسیم بندی می شوند:
- ردیاب هایی که هیچ گونه سیستم الکترونیکی ندارند و فقط با دو آنتن کار می کنند
این نمونه از ردیاب ها خطای زیادی دارند و هنگام کار با این ردیاب ها باید دقت و تجربه بالایی داشت تا دچار سردگمی در کاوش نشوید.
- ردیاب هایی که مجهز به فیلتر نمی باشند و به یک ژنراتور اصلی متصل می باشند
این نمونه ردیاب و شعاع زن یک فرکانس را به آنتن ها برای کاربرد راح تر و تفکیک انتقال می دهد. این ردیاب ها به شکل زیر می باشند و یک قسمت الکترونیکی دارند.
کارکرد ردیاب های آنتنی و شعاع زن
هانس کریستین اورستد دانشمند دانمارکی در سال ۱۸۲۰ در حین انجام یک آزمایش کشف کرده که عقربه های قطب نمای موجود در کنار سیم حامل جریان می باشد و منحرف می شود.
وجود یک مغناطیسی در اطراف قطب نما باعث منحرف شدن عقربه های قطب نما شده بود و هانس کریستین اورستد به هیچ وجه از آهن ربایی استفاده نکرده بود.
دلیل انحراف عقربه های قطب نما چه بود؟
با ننجام چند آزمایش گوناگون هانس کریستین اورستد نتیجه گرفت که با عبور جریان الکتریکی از یک سیم رسانا، می تواند در اطراف سیم میدان مغناطیسی تولید کند. میدان مغناطیسی تولید شده در اطراف سیم باعث منحرف شدن عقربه های قطب نما شده بود. بدین صورت الکترومغناطیس به عنوان یک علم جدید در جهان شناخته شد. علم جدید الکترومغناطیس توسط خیلی از دانشمندان جهان که مهمترین آن ها مایکل فارادی دانشمند انگلیسی بود تکامل بیشتری پیدا کرد.
با پاشیدن براده های آهن اطراف یک سیم که حامل میدان مغناطیسی است. می توانید به وجود میدان مغناطیسی تولید شده. در اطراف سیم پی ببرید. برای این کار کافی است. سیم حامل جریان را از سوراخی که قبلاً در کاغذ ایجاد کرده اید. عبور دهید و با یک نمک پاش به صورت یکنواخت و آرام، براده های آهن را روی کاغذ بپاشید. تا پدیده مشابه آنچه در شکل زیر می بینید، مشاهده نمایید.