قانون دفینه
قانون دفینه دفینه مالی است که در زمین یا بنایی دفن شده است. طبق ماده ۱۷۳ قانون مدنی بر حسب اتفاق و تصادف پیدا می شود، و چنانچه مالک آن معلوم نباشد. به موجب ماده ۱۷۴ همان ملک کسی است که آن را پیدا کرده است. ماده ۱۷۵- اگر کسی در ملک غیر دفینه پیدا نماید باید به مالک اطلاع دهد. قانون دفینه، اگر مالک زمین مدعی مالکیت دفینه شد و آن را ثابت کرد دفینه به مدعی مالکیت تعلق می گیرد. ماده ۱۷۶ – دفینه که در اراضی مباحه کشف شود متعلق به مستخرج آن است.
شخص دفن کننده همیشه شرایط محیط را به خوبی بررسی می کند. تراکم جمعیت و میزان عبور و مروراز مسیرهای مختلف را مورد بررسی قرار می دادند و در اکثر مواقع گذرگاه هایی با کمترین حالت شک برانگیزی و جلب توجه را انتخاب می کردند. در بسیاری از دفینه های اراضی، پیدا کردن نشانه های گنج مربوط بر روی تکه صخره های ثابت روی زمین امکان پذیر است.
قانون دفینه در ملک شخصی
یک مورد مهم در این زمینه این است که اشاره ها و علایم موجود در اراضی ها در بسیاری از موارد بیش از یک مورد خواهند بود. حتی برخی از افراد اعتقاد دارند که اگر علامت های موجود منظور خاصی را نرسانند در آن محیط گنجی دفن نشده است. یکی از این علامت ها جهت و دیگری فاصله است.
اراضی گنج یابی بر روی این تکه سنگ ها می تواند اشکال مختلفی مانند شکاف، سنگ سفره، زنجیر، تصاویر دست و پا و برخی حیوانات را می توان مشاهده کرد. از جمبه نشانه های گنج میتوان به نماد فیل در گنج یابی، نماد شتر در گنج یابی و نماد رخ در گنج یابی اشاره نمود.
از جمله قوانین کلی در مورد دفینه عبارتند از:
- تعلق به دولت: در اکثر کشورها، از جمله ایران، اشیاء تاریخی و فرهنگی که به عنوان دفینه شناخته میشوند، متعلق به دولت هستند. حتی اگر این اشیاء در ملک شخصی فردی پیدا شوند، دولت حق دارد آنها را ضبط کند.
- ممنوعیت حفاری بدون مجوز: هرگونه حفاری برای یافتن دفینه بدون اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی جرم محسوب میشود و مجازاتهای قانونی به همراه دارد.
- اهمیت حفظ آثار تاریخی: هدف از این قوانین، حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی یک کشور است. این آثار به عنوان بخشی از هویت ملی و میراث مشترک بشری محسوب میشوند.
- تعلق به دولت: در اکثر کشورها، از جمله ایران، اشیاء تاریخی و فرهنگی که به عنوان دفینه شناخته میشوند، متعلق به دولت هستند. حتی اگر این اشیاء در ملک شخصی فردی پیدا شوند، دولت حق دارد آنها را ضبط کند.
- ممنوعیت حفاری بدون مجوز: هرگونه حفاری برای یافتن دفینه بدون اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی جرم محسوب میشود و مجازاتهای قانونی به همراه دارد.
- اهمیت حفظ آثار تاریخی: هدف از این قوانین، حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی یک کشور است. این آثار به عنوان بخشی از هویت ملی و میراث مشترک بشری محسوب میشوند.
قانون جدید کشف گنج
در اراضی گنج یاب برخی از این علامت ها و نشانه ها به منظور فریب دادن اشخاص هستند. برای مثال جهت فلش را بر عکس یا با زاویه ۹۰ درجه روی صخره می کشند. بعضی از اشارات نیز به عنوان مژده دادن به شخص هستند. پیدا کردن اشیای دفن شده مستلزم به یافتن نشانه های دوم و سوم می باشد.
یکی از مهمترین نشانه هایی روی سنگ هایی که بر روی زمین قرار دارند و ترسیم شده اند. اشکال قطعه قطعه شده می باشد. این اشکال خرس لنگ، یک چشم، گل بی برگ، کشیش لنگ و امثال آنها هستند. کشف اعضا و تکه های ناقص این اشکال لازم و ضروری است.
امانت در زیر قطعه ناقص نیست. باید در نزدیکی آن جستجو شود. همچنین درختی تنها یا دو تایی و یا چند تایی با شکل هندسی خاص در اراضی نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. برای شناسایی گنج می توانید از دستگاه دفینه یاب و یا یون یاب استفاده کنید.
قوانین مربوط به میراث فرهنگی
اگر به باستانشناسی علاقه دارید، به جای حفاریهای غیرمجاز، میتوانید به صورت قانونی و با کسب مجوز از سازمان میراث فرهنگی در کاوشهای باستانشناسی شرکت کنید. باستانشناسان با استفاده از روشهای علمی و ابزارهای تخصصی، به کاوش و مطالعه آثار تاریخی میپردازند و از این طریق به شناخت بهتر تاریخ و تمدن خود کمک میکنند.
- انجام هر گونه حفاری و کاوش به قصد به دست آوردن اشیاء عتیقه و آثار تاریخی مطلقا ممنوع است.
- در صورت کشف عتیقه کاشف مکلف است در اسرع وقت آن را به نزدیکترین اداره فرهنگ و آموزش عالی ارائه دهد.
- منظور از اشیاء عتیقه اشیایی است که بر طبق ضوابط بین الملل یکصد سال یا بیشتر از تاریخ ایجاد یا ساخت آن گذشته باشد.
کارشناسی نشانه های گنج شرکت آسیا مدرن
هیچ وقت به آثار های هنری و یا کتیبه ها یا سنگ نوشته ها یا هر شکل. اثری که به دست قدیمیان نوشته یا حجاری یا نجاری شده دست نزنید و این اثار ارزشمند ملی را تخریب نکنید. برای خرید فلزیاب و گنج یاب می توانید با شرکت آسیا مدرن در ارتباط باشید، تا از خدمات ویژه این شرکت بهره مند شوید.
تخریب آثار ملی و فرهنگی تاریخ ایران عزیزمان این را مطمئن باشید. نشانه ها همیشه علامت یکی مانده به نقطه ی اصلی یا چند تا مانده به نقطه ی اصلی می باشند، هر اثری درونش گنج وجود ندارد، مواظب میراث ملی مان باشیم.
قانون یافتن گنج از نظر قانون و فقه
-
قوانین ملی: در ایران، موضوع ملکیت و یافتهها مواردی است که تحت قوانین ملی و حقوقی منظم میشوند. برای دقیقترین و جدیدترین اطلاعات در این زمینه، باید به منابع به روز حقوقی و رسمی مراجعه شود.
-
قوانین میراث فرهنگی: اگر یافتههای باستانی، تاریخی یا مهمی پیدا شوند، ممکن است قوانین مربوط به حفاظت از میراث فرهنگی نیز در این مورد تاثیرگذار باشند. این قوانین معمولاً به حفاظت و مدیریت صحیح این اشیاء میپردازند.
- تخریب آثار تاریخی و فرهنگی: بسیاری از دفینهها در کنار آثار تاریخی و فرهنگی قرار دارند و حفاریهای غیرمجاز باعث تخریب و نابودی این آثار ارزشمند میشود.
- قاچاق آثار باستانی: اشیاء باستانی کشف شده در حفاریهای غیرمجاز اغلب به صورت غیرقانونی خرید و فروش شده و از کشور خارج میشوند.
- خطرات زیستمحیطی: حفاریهای غیرمجاز میتواند به محیط زیست آسیب جدی وارد کند و باعث تخریب خاک، آلودگی آب و از بین رفتن پوشش گیاهی شود.
- خطرات شخصی: حفاری در مکانهای ناشناخته و تاریک میتواند بسیار خطرناک باشد و احتمال بروز حوادثی مانند ریزش خاک، برخورد با مواد منفجره و… وجود دارد.
از ویژگی های شرکت آسیا مدرن
۱: تمام دستگاه های فلزیاب آسیا مدرن دارای گارانتی و خدمات پس از فروش میباشد.
۲: پاسخ گویی ۲۴ساعته تلفن ها و همکاری با مشتری ها در همه زمینه ها.
۳: تمام دستگاه ها دارای سی دی اموزشی و دفترچه فارسی میباشد.
۴: هر دستگاهی هنگام فروش با تست در خاک در حضوری مشتری انجام می شود.
آدرس کانال تلگرام محصولات و لیست قیمت محصولات : @zarshenasan
تلگرام کارشناس آثار و نشانه ها :
شماره تماس کارشناس آموزش فلزیاب، خرید فلزیاب و تعمیر فلزیاب
۰۹۰۱۴۴۴۴۹۰۳-۰۹۱۰۰۰۶۱۳۸۷
جهت تعمیر فلزیاب و ارتقا فلزیاب و فروش فلزیاب دستگاه فلزیاب خود چه به صورت حضوری و غیر حضوری میتوانید از طریق
راه های ارتباطی شرکت آسیا مدرن با ما در ارتباط باشید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با فلزیاب وانواع فلزیاب اینجا را کلیک کنید و توضیحات بیشتر را مطالعه کنید