فلزیاب چگونه کار میکند؟
بررسی انواع فلزیاب های موجود در بازار
فلزیاب های تفریحی (VLF)
این دسته فلزیاب ها که اغلب کوچک و بسیار سبک می باشند. دیسک استاندارد آن ها حدود ۲۵ سانتیمتر می باشد و عمق کاوش فلز آنها معمولا یک متر و یا کمتر از یک متر می باشد. می توانند یک شیء فلزی یک در یک متر را در عمق حدودی یک متری زمین پیدا کند.
فلزیاب های تفریحی برای پیدا کردن فلزات در سطح خاک طراحی شده اند. فلزیاب های تفریحی دارای صفحه نمایشگر دیجیتالی و پیشرفته می باشند قدرت تفکیکی کم و بیش برابر با ۸۰٪ دارند. به این منظور که می توانند فلزات آهنی را از فلزات غیر آهنی با دقت ۸۰ درصد جدا کنند. قدرت تفکیک کم آن ها برای اشیای فلزی که به سطح زمین بسیار نزدیک هستند مناسب می باشند.
فلزیاب های پیشرفته (PI)
فلزیاب های پیشرفته، نسبت به دیگر فلزیاب ها قدرت بسیار بیشتری دارند. دستگاه های فلزیاب پیشرفته دارای وزن نسبتاً سنگینی هستند چون در آنها به ولت مصرف مضاعف برق از باتری های اسیدی مشابه موتورسیکلت (باتری های سنگین) استفاده می شود.
معمولا خود فلزیاب یا باتری آنها یا هر دوی آنها به کمر بسته می شود. پیشرفته ترین فلزیاب قدرت تفکیک زیادی ندارند و نمی توانند فلزهای آهنی را از غیر فلزی جدا کنند و هر فلز یا آلیاژی را ببینند اطلاع می دهند. فلزیاب های پیشرفته ساده هستند و مانیتور ندارند.
معایب فلزیاب های فناوری PI شامل موارد زیر است:
- قیمت: مانند بسیاری از فناوریهای جدیدتر، تکنولوژی پالس القایی هنوز هم معمولاً گرانتر از همتایان تکنولوژی فرکانس بسیار پایین (VLF) است.
- تفکیک فلزات: تنها چیزی که همه کسانی که از فلزیاب پالسی استفاده کرده اند می دانند این است که از قدرت تفکیک کمتری برخوردار هستند یعنی در عمق کمتری نسبت به VLF تفکیک می کنند.
- تاثیر میدان مغناطیسی زمین: فلزیاب های القای پالس تا حدودی در برابر میدان مغناطیسی زمین حساس هستند. یعنی این که در پایان هر نوسانی ممکن است به نظر برسد که یک ضربه وجود دارد، اما این درست نیست. عادت کردن به آن آسان است، اما همچنان میتواند آزاردهنده باشد.
دستگاه های تصویری
این دستگاه ها معمولا دارای صفحه نمایشگر، حسگر و نرم افزار مخصوص هستند و می توانند فلزات را با تفکیک آهنی و غیر آهنی، با ارزش و بی ارزش، و گاهی انواع فلزات را شناسایی کنند. بعد از دستگاه ردیاب آنتنی، فلزیاب های تصویری بیشترین عمق را در اختیار کاوشگران قرار می دهند. میزان عمق یک اسکنر مگنتومتر بستگی به تعداد و نوع سنسور های استفاده شده در آن دارد. البته تعداد سنسور ها علاوه بر عمق، بر کیفیت تصاویر خروجی نیز تاثیر گذار هستند.
نحوه کار فلزیاب های نقطه زن
عواملی که بر روی قیمت فلزیاب های نقطه زن تأثیر دارند عبارتند از:
- برند، مدل و امکانات فلزیاب
- فناوری و قابلیتهای دستگاه
- کیفیت و دقت دستگاه به هنگام کاوش
- مواد و قطعات استفاده شده در ساخت دستگاه
- بازار و رقابت موجود در بین شرکت های سازنده
- مالیات و هزینههای حمل و نقل
هدف یابی ردیاب های دستی
اصول کار ردیاب های دستی به این صورت می باشد، که به کمک میدان مغناطیسی کار می توانند فلزات را کاوش کند. دقیقا مشابه یک قطب نما نیز ردیابی می کند و همچنین قابلیت شناسایی یون هایی که از سطح زمین خارج می شوند را دارا می باشد. از امکانات ویژه ردیاب دستی میتوان به کشف سکه های باستانی، کشف حفره ها، شناسایی انواعی از جواهرات و ردیابی فلزات باارزش اشاره نمود.
نکات مهم در هنگام کاوش با ردیاب های دستی:
- سر آنتن ها نباید بیش از حد به سمت پایین خم شود.
- آنتن ها را مستقیم نگه ندارید زیرا بیش از حد حساس شده و کار با آن مشکل می شود.
- آنتن ها تقریبا باید به صورت موازی قرار داشته باشند تا تمرکز بروی دستگاه بیشتر شود.
- متعادل نگه داشتن انتن ها بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد.
- قدم های اپراتور باید با سرعت نرمال، محکم و مساوی باشد.
عملکرد فلزیاب های تصویری
این سیستم ها با تجزیه و تحلیل سیگنال های دریافتی شکل تقریبی هدف، عمق و ابعاد ان را به صورت تصاویر سه بعدی در اختیار کاوشگر قرار می دهد. سنسور این فلزیاب ها بر اساس مغناطیس زمین کار می کنند و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده در آن ها، اختلافات میدان مغناطیسی محیط را به دست آورده است.
نتیجه اسکن را به روش های مختلفی مانند عدد، نمودار، بوق و تصویر در اختیار اپراتور قرار می دهد. اپراتور هم می تواند این اطلاعات را در نرم افزار های خاصی مانند نرم افزار ویژولایزر تجزیه و تحلیل بکنند. جهت درک بهتر اسکن ها لازم است تا به صورت حرفه ای کار با این نرم افزار ها را یاد بگیرید.
انواع دستگاه های فلزیاب تصویری عبارتند از:
- اسکنر پالسی
- فلزیاب مگنومتر
- اسکنر GPR
مزایای استفاده از دستگاه اسکنر تصویری:
- دقت بالا در تشخیص اشیاء زیرزمینی
- سرعت بالا در جستجو و تشخیص
- امکان مشاهده تصاویر به صورت واقعی
- کاهش هزینهها و زمان صرف شده در جستجوهای پنهان
معایب استفاده از دستگاه اسکنر تصویری:
- هزینه بالای تهیه دستگاههای گنجیاب تصویری
- نیاز به آموزش و مهارت در استفاده از این دستگاهها
- محدودیت در شرایط آبوهوایی خاص
فلزیاب های تصویری چگونه کار میکند؟
دستگاه فلزیاب اسکنر با ارسال فرکانس های مختلف به درون زمین و دریافت امواج بازتابی حاصل به آشکارسازی و شناسایی ویژگی های ساختار مدفون در درون زمین قادر است. از کاربردهای اختصاصی میتوان به مطالعه تنه و ریشه درختان، مطالعات باستانشناسی و سفارشی سازی تجهیزات جهت نصب بر روی اتومبیل به منظور اسکن جادهها، راهآهن و فرودگاه اشاره نمود.
علاوه بر این امکان تلفیق روش GPR با سایر روشهای ژئوفیزیکی از جمله روش ژئوالکتریک و لرزه نگاری فراهم بوده که دسترسی به نتایج دقیقتر با ضریب اطمینان بالاتر را ممکن میسازد. برای اطلاع دقیق از قیمت اسکنر می توانید این مقاله از سایت را مطالعه کنید.
در این مقاله با نحوه کار پرکاربردترین نوع فلزیاب ها آشنا شدیم. شما عزیزان میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر سایر مقاله های سایت را مطالعه کرده و یا با کارشناسان مجرب ما در شرکت آسیا مدرن در تماس باشید. مشاوران ما آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان هستند.
از ویژگی های شرکت آسیا مدرن
تمام دستگاه های شرکت آسیا مدرن دارای گارانتی و خدمات پس از فروش می باشد.
۲: پاسخ گویی ۲۴ ساعته تلفن ها و همکاری با مشتری ها در همه زمینه ها.
۳: تمام دستگاه ها دارای سی دی آموزشی و دفترچه فارسی می باشد.
۴: هر دستگاهی هنگام فروش با تست در خاک در حضوری مشتری انجام می شود.
آدرس کانال تلگرام محصولات و لیست قیمت محصولات: @zarshenasan
تلگرام کارشناس آثار و نشانه ها:
شماره تماس کارشناسان جهت خرید فلزیاب، فروش فلزیاب و آموزش فلزیاب
۰۹۰۱۴۴۴۴۹۰۳-۰۹۱۰۰۰۶۱۳۸۷
جهت تعمیر و ارتقا دستگاه خود چه به صورت حضوری و غیر حضوری می توانید از طریق
راه های ارتباطی شرکت آسیا مدرن با ما در ارتباط باشید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با فلزیاب و انواع فلزیاب اینجا را کلیک کنید و توضیحات بیشتر را مطالعه کنید